Cohort #3

Cohort #3

September 2017 – Februari 2018

Na de successen van de voorgaande twee ketenstages is het tijd om uit te breiden. Behalve een ketenstage bij de ‘vaste’ ketenpartners door wederom zes studenten (waaronder Lisa Hilbolling, Merlynn Huisman, Ellen Weijer, Irma van Dam en Niels Hogen-Esch) biedt ook Old Wolde een ‘mini-ketenstage’ aan bij PG en somatiek (Emma Wiebenga en Kirsten Melgert). Bovendien doet ook De Hoven mee met een interne ketenstage met drie studenten (Alicia Huizinga, Melissa Hut en Marion Westra). Tijdens deze ketenstage promoten de studenten, werkbegeleiders en docent op diverse podia deze stagevariant.

In Boxtel bij Zorggroep Elde, op uitnodiging van V&VN Opleiders, vertellen studenten en Erik Jansen de ongeveer 60 opleiders in de zorg uit Zuid-Nederland hoe het concept ketenstage gestalte heeft gekregen. Vooral de ervaringen van de studenten worden ademloos aangehoord.

Op 6 december tijdens de Landelijke Werkdag Zorgpact geven Kirsten Levinga, Niels Hogen-Esch, Merlynn Huisman en Erik Jansen een workshop over de ketenstage. Deze workshop wordt goed beoordeeld. Tevens worden we benaderd door zowel de secretaris-generaal van VWS (Erik Gerritsen) en de staatssecretaris (Paul Blokhuis) om nadere informatie te geven over de ketenstage. Het lijkt erop dat het concept landelijk behoorlijk wordt omarmd. Een feit waar we trots op mogen zijn!